برنامه تغذیه ای گوجه فرنگی

قبل از هر گونه برنامه تغذیه گوجه فرنگی باید این نکته را مد نظر قرار دهیم که کشاورزان و باغداران عزیز آزمون خاک را در برنامه کاری خود قرار داده تا کودهایی که در زمان قبل از کاشت مورد تجویز قرار میگیرد مصرف گردد.

توصیه کود به هر میزان باید بر اساس آزمون خاک صورت گیرد. تا از پرداخت هزینه های گزاف که گاها نیازی به مصرف یک کود هم نمی باشد جلوگیری کند. از طرف دیگر مصرف بیش از اندازه یک عنصر در خاک علاوه بر اینکه هیچگونه تقویتی برای گیاه نداشته، مسمومیت را نیز در بر دارد.

 

نیاز غذایی بذر گوجه فرنگی در زمان کاشت

بعد از منتقل کردن نشاء گوجه فرنگی به زمین اصلی باید این نکته را مد نظر قرار دهیم که هر چقدر گیاه ریشه قوی تر و بیشتری داشته باشد، در برار بیماری سالم تر و مقاوم تر خواهد بود. تقویت ریشه ها می بایست در ابتدا با مصرف کود اسید هیومیک صورت گرفته که کمک بسیاری به افزایش ریشه زایی و تقویت بافت خاک می کند. نتیجه آن قدرت نفوذپذیری بیشتر ریشه در خاک می باشد. پس توصیه می شود در اولین آبیاری، کود اسید هیومیک استفاده شود.

توصیه:

مصرف کود های هیومیک اسید

 

رشد رویشی گوجه فرنگی

در مرحله افزایش شاخ و برگ؛ رشد و سبزینگی مصرف کود هایی با ازت بالا و فسفر توصیه می شود. زیرا علاوه بر افزایش ریشه زایی، مقاومت گیاه در برار بیماری ها را افزایش می دهد.

توصیه:

مصرف کود های ان پی کا (NPK) یا 10-52-10 به همراه کود هایی که حاوی آمینو اسید و جلبک دریایی باشند.

 

گلدهی گوجه فرنگی

در مرحله ای که گیاه شروع به گل انگیزی می کند؛ مصرف کود های حاوی فسفر و کود های ریز مغذی توصیه می گردد. که هم گلدهی گیاه را بیشتر نموده و هم اینکه تبدیل گل به میوه بهتر صورت می گیرد.

توصیه:

استفاده از کود های ریز مغذی به همراه آمینو اسید

نکته : کود های ریز مغذی به صورت محلول پاشی استفاده گردد.

تشکیل میوه گوجه فرنگی

در زمان تشکیل میوه برای بالا بردن مقاومت و جلوگیری از پوسیدگی گلگاه توصیه می گردد

 که از کود های حاوی کلسیم استفاده گردد. زیرا در واقع کلسیم عنصری کم تحرک در گیاه بوده که باعث ایجاد پوسیدگی و سیاهی در ناحیه گلگاه میوه می شود.

توصیه:

کود های کلسیم به صورت محلولپاشی در 3 نوبت از زمان تشکیل میوه، گردویی شدن و 20 روز قبل از برداشت استفاده گردد.

قبل از برداشت

در پایان برای افزایش و درشت شدن میوه باید از کود های حاوی پتاس استفاده گردد. که علاوه بر درشتی یاعث رنگ آوری در گوجه فرنگی نیز می شود.

بهتر است در مراحل پایانی رشد گوجه فرنگی کلسیم و پتاسیم به صورت محلولپاشی مصرف گردد. همچنین برای افزایش سرعت رسیدن میوه ها بهتر است از ترکیب کود پتاس و کود جلبک دریایی استفاده شود.

 

نکات طلایی در تغذیه گوجه فرنگی

  • جهت حلالیت بهتر کود با سم ابتدا آن را در یک گالن 5 لیتری به تدریج هم زده و سپس به تانکر اصلی انتقال دهیم.
  • محلول آماده کود و سم می باست ظرف چند ساعت مصرف گردد والا دچار مشکل خواهید شد.
  • در خاک های قلیایی توصیه به استفاده از کود های گوگردی و کود های هیومیک اسید نظیر هیومیک بارسلوس تکرار گردد.
  • بهترین زمان سم پاشی اوایل صبح یا غروب آفتاب میباشد
  • مهمترین قسمت تغذه ای، تقویت ریشه در ابتدای فصل کشت می باشد که بسیار حائز اهمیت بوده زیرا علاوه بر اینکه مواد غذایی موجود در خاک را بهتر جذب می نماید، گیاه را در برار بیماری ها نیز مقاوم تر می کند.

 

ما همواره در تمام مراحل رشد گیاه در کنار شما هستیم. جهت گرفتن مشاوره می توانید از طریق آیکن (نماک) واتساپ در گوشه صفحه با ما در ارتباط بوده تا کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *