
تا به حال به کاشت پیاز فکر کرده اید؟ گیاهی که نقش اساسی در زنجیره غذایی انسان ها خصوصا ایرانیان دارد. کاشت پیاز کار بسیار ساده ای است. برای این کار کافی است زمین را حفر کرده و بذر پیاز را در دل خاک قرار دهید. بیشتر انواع پیاز، به صورت نهال های کوچک در بازار فروخته می شوند. رشد هر کدام از این نهال ها تنها چند روز پس از کاشت آن ها آغاز می شود.
راهنمایی سریع برای کاشت پیاز
کاشت پیاز در اوایل بهار انجام می شود. حتما به یاد داشته باشید که بذر های خود را در نقطه ای آفتابی که خاک حاصلخیزی دارد بکارید. همچنین بررسی کنید که pH خاک بین 6.0 تا 6.8 باشد. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که اضافه کردن مقداری کمپوست یا سایر کود ها، باعث غنی سازی خاک می شود. کشاورزان به خوبی می دانند که پیاز توانایی زیادی در جذب آب ندارد. این مورد باعث می شود تا خاک مرطوب به عنصری حیاتی در کاشت پیاز و رشد آن تبدیل شود. در نهایت وقتی پیاز به اندازه مد نظرتان رسید، آن را برداشت کنید.
کاشت پیاز در خاک مناسب و مراقبت از آن
کاشت پیاز و پرورش آن در مرحله اول، به نور آفتاب و زهکشی خوب نیاز دارد. بهترین رشد پیاز زمانی میسر می شود که pH خاک بین 6.0 تا 6.8 باشد. برای تغذیه مناسب خاک از مواد آلی، یک لایه 3 اینچی کود یا کمپوست مناسب که از فروشگاه اینترنتی مانگرو خریداری می کنید را 6 اینچ بالاتر از خاک مخلوط کنید. بذر های پیاز را در عمق 1 اینچی قرار دهید. این کار باعث می شود ریشه پیاز به خوبی با خاک پوشانده شود در حالی که ساقه آن در خاک مدفون نشود. همچنین برای اطمینان از این که پیاز های شما هنگام رشد به میزان کافی مواد آلی و معدنی دریافت می کنند، در طول فصل، از گرانول های تغذیه گیاهی استفاده کنید.
یکی از مهم ترین نکاتی که باید در کاشت پیاز رعایت کنید، مرطوب نگه داشتن زمین خود به صورت مداوم است. ریشه های کوتاه پیاز در جذب آب چندان کارآمد نیستند. بنابراین، برای رشد پیاز نیاز دارید تا به صورت مداوم مزرعه خود را آبیاری نمایید. البته پیاز یک ویژگی جالب دارد. پیاز می تواند از خشکسالی جان سالم بدر ببرد و به محض این که مجدد سیراب شود، شروع به رشد می کند.
اگر از کشاورزان با تجربه بپرسید کدام نوع نهال پیاز مناسب تر است، قطعا به شما خواهند گفت نهال هایی که قطر آن ها هم اندازه قطر یک مداد است، بزرگترین و زیباترین پیاز ها را به عمل می آورند. بهترین کار این است که نهال های خود را بر اساس اندازه مرتب کرده و سپس بکارید. نهال های بسیار کوچک که فاصله کمی نسبت به هم دارند، می توانند نقش محصول دوم شما یعنی پیازچه را بازی کنند. نهال های با اندازه کامل را با فاصله 2 اینچ نسبت به یکدیگر بکارید زیرا در نهایت پیاز های بزرگ و آبداری تولید می کنند.
جلو گیری از آسیب ها و آفات بعد از کاشت
بزرگترین مانعی که سر راه شما در کاشت پیاز قرار دارد، آفت های متنوعی هستند که پیاز را تهدید می کنند. مراقب شته ها باشید، همچنین تریپس های سیاه کوچک در چین برگ های پیاز پنهان می شوند و شیره برگ های پیاز را می مکند. راه رهایی از دست آن ها باید از کنه کش استفاده کنید. این را نیز در نظر داشته باشید که پیاز ممکن است به کرم ریشه پیاز و لارو مگس نیز آلوده شود که برای جلوگیری از این جانوران نیز باید از حشره کش های مناسب استفاده کنید. برای رهایی از دست این آفات موذی، باید آفت کش های مناسب تهیه کنید.
برداشت و ذخیره سازی
پس از کاشت پیاز ، هیچ محدودیتی در زمان برداشت پیاز وجود ندارد. هر زمانی که پیاز هایتان به اندازه ای که در نظر دارید رسیدند، می توانید آن ها را برداشت کنید. اگر میخواهید از ان ها به عنوان پیازچه استفاده کنید، آن ها را چند هفته بعد از کاشت، برداشت کنید. اگر پیاز های درشت و آبدار می خواهید باید اجازه رشد به آن ها بدهید. نشانه بالغ شدن پیاز، زرد شدن و ریزش رویه آن ها است. برای برداشت پیاز، کافی است آن ها را به سمت بالا بکشید. سپس خاک را تکان داده و آن ها را بیرون بکشید جوری که از قسمت بالایی جدا نشوند.
بعد از کاشت پیاز و سپس برداشت این گیاه، نوبت به انبار کردن و نگهداری از این گیاه می رسد. برای نگهداری صحیح پیاز، نیاز به مکان های گرم و مطبوع دارید. خود پیاز حتما باید خشک بماند. همچنین اگر گردش هوای خوبی نداشته باشند آسیب می بینند. پس از فراهم شدن شرایط ایده آل برای نگهداری از محصولاتتان، ساقه پیاز هایتان شروع به خشک شدن می کنند. این روند طبیعی به مهر و موم شدن پیاز های شما و ماندگاری آن ها کمک می کنند. پس از گذشت یک هفته، قسمت ساقه و ریشه پیاز را جدا کنید. سپس محصول خود را در یخچال نگهداری کنید یا در روزنامه و حوله های کاغذی به بازار عرضه کنید.
در نهایت برای کاشت پیاز و سپس نگهداری از آن چه کنیم؟
در این مطلب، راه و روش علمی و اصولی کاشت پیاز و سپس نگهداری و برداشت آن، برای شما توضیح داده شد. شما با رعایت این اصول می توانید محصولی خوش مزه، تازه و با کیفیت داشته باشید. اما فراموش نکنید که نیمی از کار را بذر با کیفیت انجام می دهد. شما باید بذر پیاز های خود را از فروشنده ای مطمئن خریداری کنید.