
سیب زمینی در طول تاریخ جایگاه ویژگی در سبد غذایی انسان ها داشته است. کاشت سیب زمینی همیشه برای من جالب بوده است. یک تکه جوانه سیب زمینی را در خاک قرار می دهید و زیر خاک به گیاهی خوش مزه و با ارزش غذایی بالا تبدیل می شود. راه و روش مناسب برای کاشت سیب زمینی، تا حد زیادی به انتظارات و منابع شما بستگی دارد. ممکن است شما قصد کاشت مقدار کمی سیب زمینی در باغچه خود داشته باشید. یا شاید می خواهید این گیاه شگفت انگیز را در حجم بالا برای مقاصد تجاری پرورش دهید. در اینجا شش روش مختلف برای کاشت سیب زمینی بیان شده است.
1. کاشت سیب زمینی به روش گودال و تپه
روش گودال و تپه یکی از روش های مرسوم برای کاشت سیب زمینی است. در این روش گودال هایی با فاصله دو قدم از یک دیگر حفر می شوند. سپس خاک بین گودال ها جمع می شود و شرایط مناسب برای جوانه زدن و رشد سیب زمینی ایجاد می شود. این روش قرن ها است که توسط کشاورزان برای کاشت این گیاه مورد استفاده قرار می گیرد.
2. کاشت سیب زمینی به روش فشار زیستی
روش علمی پرورش سیب زمینی، روش فشار زیستی نام دارد. در این روش بذر های سیب زمینی در مرکز دایره هایی به شعاع 9 اینچ در عمق 9 اینچی زمین کاشته می شوند. بذر ها به صورت ردیفی دریک فاصله آف ست یا شش ضلعی نسبت به هم قرار می گیرند. این روش باعث استفاده حداکثری از فضا کاهش مصرف آب می شود.
3. پرورش سیب زمینی در سطل یا جعبه
شاید در مزرعه یا باغچه خود فضای کمی برای پرورش سیب زمینی داشته باشید. اما برای هر مشکلی راه حلی وجود دارد. شما می توانید داخل سطل ، قفس یا داخل جعبه، به کاشت این گیاه بپردازید. متاسفانه بسیاری افراد در پرورش سیب زمینی به این روش موفق نمی شوند. در ادامه چند نکته مهم برای موفقیت در پرورش سیب زمینی به این روش آورده شده است.
انتخاب انواع سیب زمینی در آخر فصل :
اواخیر فصل، تولید غده های سیب زمینی در امتداد ساقه های آن بیشتر است. در اوایل یا اواسط فصل، فقط یک نوع سیب زمینی قابل کاشت است. اما در اواخر فصل می توانید انواع مختلفی سیب زمینی مانند Binjte ، Yellow Yellow ، Indian Pit یا Red Pontiac را بکارید.
استفاده از خاک سبک :
سطل خود را برای پرورش سیب زمینی با خاک سبک پر کنید. این گونه ریشه ها راحت تر پخش می شوند. شما می توانید با استفاده از مخلوط کمپوست قارچ، خاک اره و مخلوط گلدان یک خاک نرم مناسب داشته باشید.
سیراب کردن خاک و بذر :
همه ما می دانیم که اگر گیاهان خشک شوند یا گرمای بیش اندازه به آن ها برسد، خشک می شوند. برای کاشت این گیاه در سطل باید بدانید که سیب زمینی در این روش نیاز به آبیاری بیشتری دارد. رطوبت خاک را دائما چک کنید. همچنین محصول خود را به خوبی آبیاری کنید تا رطوبت به ریشه های زیرین آن نیز برسد. به یاد داشته باشید هنگام لایه برداری خاک ، یک لوله خرطومی را درون سطل قرار دهید.
4. کاشت سیب زمینی در کیسه و یا ظرف
آسان ترین روش پرورش سیب زمینی، کاشت آن در ظروف و یا کیسه است. طبق تجربیات پرورش دهندگان، احتمال موفقیت پرورش سیب زمینی در ظروف نسبت به سطل های بزرگ بیشتر است. علاوه بر این ها قطعا آبیاری یک ظرف کوچک به مراتب آسان تر از ابیاری یک سطل بزرگ و یا یک باغچه است. بعد از کاشت این گیاه و سپس پرورش آن، نوبت به برداشت سیب زمینی می رسد. در این روش نیازی به بیل زدن های سخت و طاقت فرسا نیست. تنها کاری که باید بکنید بیرون ریختن خاک از ظرف است.
5. کاشت سیب زمینی در مالچ
یکی دیگر از روش های آسان کاشت این گیاه خوراکی، کاشت این گیاه در مالچ است. برای کاشت این ماده خوراکی در مالچ نیازی به حفاری ندارید. همچنین مهلت شما برای برداشت محصول بیشتر است. یکی دیگر از مزیت های این روش، پاک و تمیز بودن محصول برداشتی است. برای کاشت گیاه به این روش، در ابتدا باید چند سانتی متر از خاک بستر باغ را شل کنید. سپس مقداری کمپوست و کود در بخشی از باغ که آماده کردید بریزید. بعد از آماده شدن بستر بذر های سیب زمینی را با فاصله حدود 12 اینچ نسبت به یکدیگر قرار دهید. سپس لایه ای به ضخامت 12 اینچ مالچ آلی مانند کاج، خاک اره و برگ های خرد شده، روی بذر ها قرار دهید.
6. روش بهشتی کاشت سیب زمینی
این روش یکی از پیچیده ترین و سخت ترین راه های پرورش سیب زمینی است. در این روش ، شما باید شرایط رشد در یک جنگل را برای کاشت سیب زمینی فراهم کنید. شما باید باغ را به صورت فصلی با کمپوست لایه بندی کنید. مالچ و براده چوب، مواد مغذی را به خاک اضافه می کند و مواد مغذی را به خاک می افزاید. در نتیجه نگهداری آب افزایش پیدا می کند. تقریبا شبیه به یک جنگل طبیعی.
حرف آخر : نهایتا از کدام روش استفاده کنیم؟
در این متن شش روش برای کاشت و پرورش سیب زمینی برای شما شرح داده شد. انتخاب بین این 6 روش به خود شما بستگی دارد. شما باید بدانید که چه شرایطی دارید و هدفتان از این کار چیست. سپس با توجه به شرایط خودتان و هدفی که دارید، روش مناسب را انتخاب کنید. همچنین اگر قصد خرید ادوات کشاورزی، کود ، سم و بذر دارید هم اکنون از فروشگاه اینترنتی مانگرو اقدام نمایید.