
پی اچ (pH) یکی از مهم ترین فاکتورها در استاندارد بودن آب آشامیدنی می باشد. این فاکتور میزان یون H مثبت در آب را نسبت به OH منفی اندازه گیری می کند. به طور کلی خاصیت اسیدی و یا قلیایی بودن آن را نشان می دهد. این مقدار از بازه 0 تا 14 متغیر می باشد. خاصیت اسیدی آب در صورتی که این مقدار از 7 پایین تر رود بیشتر می شود ولی اگر این مقدار از 7 بالا برود خاصیت قلیایی آن بیشتر می شود. پی اچ قابل قبول آب آشامیدنی باید بین 6.5 الی 8 باشد.
اهمیت تنظیم پی اچ آب در کشاورزی
متاسفانه آبی که از اکثر چاه های کشاورزی در کشور ما خارج می شود قلیایی بوده و پی اچ آن بالاست تحقیقات ثابت کرده زمانی سم یا کود را به آب قلیایی اضافه می نماییم فرمولاسیون سم و کود شکسته شده و آن را به یک ماده کاملا بی اثر که هیچگونه خاصیتی در بر ندارد تبدیل می کند.
اگر پی اچ آب کشاورزی و آبیاری بالا باشد به مرور پی اچ خاک نیز بالا رفته و این امر باعث می شود که مواد ریز مغذی مثل آهن، منگز و غیره کمتر توسط گیاه جذب شود. به علاوه وجود بی کربنات بالا موجب کاهش عملکرد گیاه می شود. کاهش عملکرد گیاه به صورت زرد شدن برگ ها به دلیل تاثیر روی غلظت آهن ظاهر می شود. مطالعات نشان داده است که بهترین پی اچ برای اب سمپاشی بین 4 تا 7 است. که البته این پی اچ در بسیاری از نقاط کشورمان یک رویاست. نکته ای که حایز اهمیت می باشد با هر درجه افزایش پی اچ ده برابر سرعت تجزیه شدن سم و کود افزایش می بابد.
راه حل
در چنین مواقعی قبل از اینکه اقدام به سمپاشی یا محلولپاشی نماییم به وسیله دستگاه های پی اچ سنج یا نوارهای تست، پی اچ آب درون تانکر را اندازه گرفت. نحوه استفاده از این نوار به این صورت است که تکه ای از این کاغذ را به مدت 10 ثانیه درون آب تانکر قرار داده سپس از روی تغییر رنگ آن میتوانیم پی به قلیایی بودن آن برده و سپس برای تنظیم پی اچ اقدام نمود.
برای تنظیم کردن پی اچ آب میتوان از محلول های آماده کاهنده و کنترل پی اچ آب استفاده و به آب درون تانکر اضافه نموده و پی اچ آن را به زیر 7 کاهش داده سپس سم یا کود را اضافه نموده و محلولپاشی یا سمپاشی را انجام دهیم.
همچنین شما می توانید این محلول های کاهنده و کنترل پی اچ را از “فروشگاه اینترنتی مانگرو“با تنوع انواع برند ها و بهترین کیفیت خرید نمایید.
- فروشگاه اینترنتی مانگرو
- اردیبهشت 1, 1401
- 1260 بازدید