هفت نکته برای افزایش عمر تراکتور

تا یک قرن پیش، کشاورزان بسیاری از کار های مزرعه خود مانند شخم زدن زمین را به وسیله چهارپایان انجام می دادند. اما پس از ساخت اولین تراکتور های تجاری و کارآمد به نام فوردسن توسط شرکت فورد در سال 1923،  انجام این کار ها بسیار ساده تر، لذت بخش تر و با بازدهی بهتر انجام می شود که در نهایت به سود بیشتر کشاورز و کیفیت بالاتر محصول می انجامد.

همانطور که حیوانات مزرعه به تیمار و مراقبت ، غذا و استراحت نیاز داشتند، تراکتور نیز به عنوان یار و همدم کشاورزان، نیاز به رسیدگی دارد. اما بسیاری کشاورزان نحوه درست رسیدگی به تراکتور را نمی دانند. این هفت نکته به شما کمک می کنند تا عمر تراکتور خود را افزایش دهید.

 

هفت نکته برای افزایش عمر تراکتور

 

1. خواندن دفترچه راهنما تراکتور برای دانستن اصول استفاده

 

هیچ کس در دنیا مانند سازنده یک دستگاه، از نحوه صحیح استفاده و کارکرد اجزای آن خبر ندارد. سازنده  تراکتور، موقع فروش محصول دفترچه ای را کنار آن به خریدار می دهد که نحوه صحیح استفاده از تراکتور در آن نوشته شده است. تراکتور از اجزا و قطعات بسیار زیادی تشکیل شده است که با نظم خاصی در کنار هم کار می کنند. دانستن و درک مکان این قطعات و نحوه مراقبت از آنها بسیار مهم است.

 

2. تراکتور خود را زیر آفتاب و باد و باران نگذارید و همیشه آن را تمیز نگه دارید

 

تراکتور از آهن و تا حدودی پلاستیک ساخته شده است. یادتان باشد آفتاب رنگ تراکتور را از بین می برد و باران و رطوبت باعث زنگ زدن و پوسیدن آهن می شود. بدنه تراکتور و قطعاتی مانند سیستم اگزوز همگی از آهن ساخته شده اند. پس اگر از تراکتور خود در مکانی سرپوشیده نگهداری نکنید، تراکتور شما خیلی زود از بین رفته و نابود می شود.

همچنین پس از هر بار استفاده و مشاهده هر گونه گل و لای و کثیفی، تراکتور خود را حتما تمیز کنید. زیرا آلودگی و گرد و غبار باعث مسدود شدن برخی اتصالات تراکتور می شود که باعث کارکرد نادرست و خرابی آن است.

 

3. برای افزایش عمر تراکتور آب و روغن آن را مداوم چک  کنید

 

برخی اجزای تراکتور، مانند دیگر وسایل نقلیه، برای کار کرد صحیح نیاز به مایعات مخصوص دارند. مانند روغن موتور، روغن ترمز، روغن هیدرولیک فرمان و الکترولیت باتری. نشت یا کم و  زیاد شدن و سوختن هر یک از این مایعات نشانه آسیب در برخی اجزای تراکتور هستند.

 

4. بررسی دوره ای سیستم هیدرولیک، سیستم ترمز و برق را فراموش نکنید

 

به طور منظم ترمز های تراکتور خود را روغن کاری کنید و عملکرد آنها را تست کنید. همچنین مراقب تسمه ها و شلنگ های سیستم هیدرولیک باشید. همیشه بررسی کنید که به شلنگ ها و لوله ها صدمه ای وارد نشده باشد و مسدود نشده باشند. این نکته را در نظر بگیرید اگر در جلوی تراکتور خود بیل مکانیکی نصب کرده اید، با آن بیش از حد بارگیری نکنید. همچنین فراموش نکنید که هر گونه صدای عجیب و ناآشنا از سیستم PTO نشان دهنده خرابی در این سیستم است.

 

5. به اندازه ظرفیت تراکتور بارگیری کنید و لاستیک های آن را زیر نظر داشته باشید

 

هر وسیله نقلیه ای که طراحی و ساخته می شود، تا حد مشخصی توانایی تحمل وزن را دارد که این مقدار بر روی آن درج شده است. اگر بیش از حد تعیین شده بر تراکتور خود  بار بزنید، فشار زیادی به چرخ ها ، شاسی و سیستم تولید نیرو و محرکه وارد می شود که در نهایت عمر تراکتور را کاهش می دهد.

همچنین یادتان باشد که فشار باد لاستیک ها همیشه مناسب باشد، زیرا تاثیر زیادی در عملکرد صحیح تراکتور، کاهش مصرف سوخت و افزایش عمر آن دارد.

 

6. رادیاتور، باتری و فیلتر های تراکتور را مرتب چک کنید

 

معمولا فیلتر هوا و رادیاتور به علت کثیفی و گرد و غبار آسیب می بینند. پس باید این کثیفی ها و گرد و غبار را مرتبا تمیز کنید. همچنین در صورت ورود هرگونه کثیفی به مایعات موجود داخل رادیاتور، باید هرچه سریعتر اقدام به تعویض این مایعات نمایید. در مورد باتری نیز، هرگز نباید هیچ فلزی با آن در تماس باشد. این نکته را هم در نظر بگیرید که پس از قطع اتصال، ابتدا قطب مثبت و سپس قطب منفی باتری باید به درستی تمیز شود.

 

7. روغن تراکتور را مرتبا تعویض کنید

 

اگر تراکتور جدیدی خریده اید، برای افزایش عمر موتور آن، روغن موتورش را به طور مرتب تعویض کنید و حتما از روغن موتور های با کیفیت استفاده کنید. همچنین قسمت های مختلف تراکتور را به خوبی با استفاده از روغن های مخصوص روغن کاری کنید.

اگر قصد خرید با کیفیت ترین و بهترین محصولات کشاورزی را با بهترین قیمت دارید، هم اکنون می توانید از فروشگاه اینترنتی مانگرو اقدام نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *